Trekist Forum
Eylül 06, 2010, 01:52:44 pm *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Afet ve Arama kurtarma Projemiz.  (Okunma Sayısı 3212 defa)
Yilmaz
Administrator
Sr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Kasım 06, 2008, 11:15:50 am »

Sevgili arkadaşlar
Bildiğiniz üzere İstanbul deprem kuşağında , ve her an deprem felaketini bekleyen bir şehir. Ve hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. En azından yaşamak zorundayız. Aynı zamanda bir çoğumuz doğa sporları ile uğraşıyoruz, önemli bir kısmımızda sıra dışı etkinlikler yapıyor.
Hem deprem beklentisinde olan bir şehir de yaşadığımızdan , hem de doğa sporları ile  haşır neşir olmamız nedeni ile bir proje başlattık.

Projenin genel adı ;Afet bilinci  ve Arama Kurtarma
Projenin Amacı ; Doğa sporları ile ugraşan kişilerin temel afet bilinci konusunda eğitilmeleri , içlerinden afet gönüllülerinin çıkması , Trekistin hem afette hemde doğada arama kurtarma yapabilecek bir ekibinin oluşturulabilmesi.

Proje 4 bölümden oluşmakta
1- 2 Saat süren iş dönüşü alabileceğiniz , Temel Afet Bilinci Eğitim Programı .
Amacı: Afette karşı karşıya bulunulan tehlike ve riskler konusunda bireysel afet bilincini geliştirmek. Pek çok küçük adım atarak alınan önlemlerle afet riskinin azaltılabileceği bilgisini yaygınlaştırmak. Bireyleri afete hazırlık için gerekli adımları atmak üzere cesaretlendirmek. Afete hazırlıkta her bireyin kendini bütünün bir parçası olarak görmesine ve karşılıklı yardımlaşma için kişisel hazırlığın önemini anlamasına yardımcı olmaktır.
2- Temel yapı bilinci eğitimi (4 saat )
Amacı: Daha bilinçli yapı  seçimi, yapı elemanlarını tanımak,  hasarlı binaları tanımak
3- Belirlenecek bir hafta sonu 2 tam gün sürecek Afet Gönüllüleri Eğitimi .TAG
Amacı:  Temel Afet Bilincine Genel Bakış ve Afete Hazırlık , Hafif Arama-Kurtarma,Bina Hasar Sınıflandırması ,Yaşam Kurtaran Önlemler ,Tıbbi Olmayan Triaj Halk Sağlığı,Afette Psikolojik İlk Yardım , koordinasyon
4- Doğal afette ve doğada arama kurtarma ekibinin oluşturulup eğitilmesi
Amacı: Deprem ve Doğada arama kurtarma faaliyetlerinin yürütülebilmesi
5- Trekist'in Deprem ve afet hareket planının yapılması.
Amacı: Birlikte daha koordineli hareket edebilmek, birbirimize yardımcı olmak, ortak buluşma alanları belirlemek, Deprem sonrası  yaşam planınınyapılması.     

Bu proje ile ilgilenen arkadaşları belirlemek , fikir ve önerileri almak amacı ile trekist forumda bir bölüm açtık. (Foruma girmek için üye olmanız gerekmez ziyaretci olarakta yazabilirsiniz, ancak üye olmanızı tavsıye ederim 2 dakikanızı almaz, kimliği belli olmayan kişilerden gelen mesajlar ciddiye alınmaz )
Açılan bu bölümde hem konunun detaylarını  hemde  yazışmaları takip edebilirsiniz.
Bu proje de yer almak isteyen arkadaşlar projenin hangi aşaması ile ilgilendiğini belirtip  iletişim bilgilerini yazarlarsa liste oluşturulup gelen taleplere bakarak duruma göre eğitim planlanacak.  Foruma yazarken örnegin Ben ali Veli  Projenin 1 ve 2 ci aşamalarına katılmak isterim diyip şimdilik mail adreslerini yazmaları yeterli. 
Eğitimler Arama kurtarma hariç ücretsiz temin edilebilecek,   1 ve 2 nolu eğitimler Kadköy BM deki sınıfta olacak .
Diğer ayrıntılar planlanıp duyurulacak.
Yılmaz Ece

Moderatöre Bildir   Logged
Cengiz Eker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2008, 01:23:31 pm »

baskanım kutlarım,
güzel bir proje, ben tüm aşamları için varım.
daha önceki  Adana, Gölcük, Kaynaşlı depremlerine akut kurtarma ekibi ile bi fiil calısmalarım olmustu. Bilgi ve tecrübelerimi de gerekirse paylasabiliriz.
selamlar
gamze apaydın
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2008, 02:51:08 pm »

Afet ve Arama kurtarma Projesinde bende gönüllü çalışmak isterim Gülümseme Hadi arkadaşlar önemli bi konu afet konusu bunun için sizleride bekliyoruz ..
latife
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2008, 05:19:08 pm »

Tabii ki herkes bu projede yer almalı, inanıyorum ki çok gerekli, benim de bu konuda eğitime ihtiyacın var,gönüllü çalışmaya hazırım .

Latife
Semire
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2008, 09:10:20 pm »

Çok güzel bir fikir, tebrik ediyorum. Trekist ile ilk aktivitem olacak! Tüm aşamalarına katılmak isterim. Ben de varım..
perihan2008
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2008, 10:31:21 am »

Gercekten çok güzel bır proje...tebrikler....aslında hepimizin bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor cok eksiğimiz olduguna inanıyorum:( Şimdiden başarılar diliyorum....

Perihan Yuksel
mutlu
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2008, 11:11:41 am »

Merhaba,

Ben ali Veli kursun 1. ve 2. aşamalarına katılmak istiyorum:)

Mutlu Günay  mutlugunay@yahoo.com Tüm aşamalara gelebilirim.

Dalış eğitmeni ve ilk yardım eğitmeni olarak katkıda bulunabileceğim konular olursa seve seve.
Ayrıca deprem öncesi evde/işyerinde yapılacak hazırlıklar ve deprem esnasında hareket tarzları ve self rescue (kendini kurtarma = kurtulma)
psikolojisi konularında da eğitime katkı yapabilirim.
Ömer
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2008, 04:04:57 pm »

Ben Ömer.  Karizmatik Biliyorsunuz Akut Gönüllüsüyüm. Temel İlk Yardım Sertifikam var. Tüm aşamalarına katılmak istememem mümkün değil. Şu an mayısa kadar süren bir kursum var. H.içi her akşam. Saatlerim çakışmazsa oradayım. Çakışsa bile gelmeye çalışacağım.

paramedik34
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2008, 12:43:03 am »

MERHABALAR..

TREKİST EKİBİYLE TANIŞMAK İÇİN GERÇEK BİR BAHANE BANA..

GÖRÜŞMEK ÜZERE..

TOLGA AYLA
nurcan köse
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2008, 01:43:17 pm »

selam

ben zaten çalıştığım kurumun arama kurtarma ekibindeyim
bu eğitim çok güzel olacak olacak
eğer iş çıkışı saatlerimiz uyarsa tüm eğitime katılırım

görüşmek üzere
Yilmaz
Administrator
Sr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2008, 04:48:11 pm »

Nurcan hanım selamlar yakında bununla ilgili bir duyuru göndereceğim. Teşekkürler ilginize deneylimlerinizden yararlanmak isteriz.
Ömer
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2009, 09:00:14 pm »

Bu cumartesi ilkyardım eğitimi başlıyor ama sanırım sadece dernek üyelerine olabilir. Öyle miydi? Arama Kurtarma için de gerekli bir eğitim bu. 10 dersten oluşuyor sanırım.
Yilmaz
Administrator
Sr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Şubat 19, 2009, 02:16:39 pm »

arama kurtarmadan bagımsız bir egitim ömer
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 9.325 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu